My Lovely Followers

Saturday, 18 August 2012

1 Syawal Tiba Lagi :)

Assalamuailaikum,

Hari ini yang dinanti-nantikan oleh semua umat ISLAM :)
so, disini erine nak mengambil kesempatan untuk mengucapkan


kepada semua kawan-kawan yang membaca blog erine nie 
dan juga terutama kepada sahabat baik erine,


Nazrul Shazleen & Farid :)


and to, Amirul Amir :) Abdullah



Tak lupa juga untuk budak kelas :) selamat Hari Raya 
so...preparation untuk raya tahun ni sederhana sahaja,
memandangkan mama kurang sihat, it just better to be sederhana
on my Raya this year,.. bak kata orang lama-lama :

" Sederhana itu lebih baik "

so, raya tahun nie, sangat banyak mengubah aku, 
aku harap semua yang terjadi dalam hidup aku,
terdapat hikmah... yang tersendiri.. dan aku pun akan
cuba berubah untuk menjadi insan yang baik
(bukan bermakna aku jahat eaaa)

Its Like wanna learn more and more,
no matter what kind of it..and
forever its takes, as long i can be the best to my parents,
friends, and the person i love the most .
And I hope, there will be Happiness for me as well.
Insya-Allah

Hurm, nanti lepas raya nie, confirm banyak 
perkara nak fikir !! Oh My ...

ASSIGNMENT 

pun banyak nak kena submit as well
nak buat short filem lagi...haha. dah macam
nak jadi perlakon pulak kan... ngee
lepas tuh, menghintung hari untuk ...

FINAL EXAM

poning, den oiii.. (cakap nogorii sudah haaa) 
haha, tak mau fikir lagi, kasi settle one by one
(mengelabah sekejap)

Papepun, hopefully you guyz enjoy your raya as well
and iM also will be enjoy my holiday + my Raya
(biarpun kepala ni duk serabut fikit study -___- )
For your information, raya tahun nie, just stay kat rumah 
jer, tunggu kawan datang raya.. malas nak jalan-jalan
hehehe (bukan dapat duit raya pun kan *jahatnya )
 hehe, tema raya, biru laut & merah :)



Just simple and Nice :)haha, tag harga tak buang 
lagi tuh, xD ngeee
Thanks to my beloved Papa yang secara rasminya
mengeluarkan belanja untuk beli baju 
yang tak seberapa ini, 
hehehehe ( aku pilih je *lalalala )

and , " Syawal " membuatkan aku teringat dekat 
seseorang yang pernah hadir dalam hidup aku
tapi aku rasa, mungkin dia pun dah jumpa
yang terbaik untuk diri dia, lagipun aku sedar
aku mungkin tidak sama taraf dengan dia
siapalah aku, bagai langit dengan bumi
(apalah aku mengarut nie +__+ )
back to the topic ...............


Hmm, rasanya cukup sampai disini untuk entry hari ini
jumpa lagi :D and 

MAAF ZAHIR & BATIN

s.m.i.l.e.a.l.w.a.y.s
f.r.o.m
e.r.i.n.e.n.a.s.r.i.n.a










Friday, 17 August 2012

Jumpa lagi Ramadhan :)

Assalamuailaikum,

Akhirnya aku balik juga ke kampung
sayu hati tiada siapa yang tahu 
hari ni adalah hari terakhir untuk sahur bersama keluarga
Alhamdulilah , aku syukur.
kebelakangan nie macam-macam dugaan yang aku dapat
kadang-kadang terasa diri ini lemah untuk tempuhi semua itu
tapi aku kena tabah, kalau aku tak tabah dah lama aku hanyut
mintak jauh, thanks to Amir, Shazleen yang sentiasa bersama aku,
esok dah nak Raya dah...sangat sekejap masa berlalu.

Baru-baru ini aku ada adopt anak kucing...
kalau ikutkan dah malas nak bela kucing lagi
ye lah kat rumah aku dah banyak kowt kucing, kalau 
nak bela ambil dekat rumah pun boleh, tapi aku rasa 
kucing ini macam special sikit, hahaha.. pandai-pandai
je aku buat andaian.. heee, time itu aku on the way 
keluar untuk berbuka puasa, tengok-tengok ada 
anak kucing yang comel dekat tayar kereta aku
then aku ingat nak halau pada mulanya, tapi apakan daya 
aku tak sampai hati, dengan keadaan tangan dia yang cedera
so, aku ingat nak ubati dia sampai sembuh, tapi aku bukan doktor
pakar untuk buat macam tuh, :( 
tengok-tengok keEsokan harinya, luka dia dah teruk dan 
bernanah,...kuman makin merebak .. 
so aku decide untuk bawak kucing tuh ke klinik haiwan,
tak tahu klinik kerajaan kat mana, bawak je lah
ke klinik swasta dengan harapan bayaran tidak 
semahal mana :/ tapi.............
setelah check , kucing tuh kena tinggal semalaman, 
dan ubat-ubat dia makan kos, .....
disebabkan aku kesian dekat kucing tuh, aku just ignore je harga tuh
walaupun agak perit, asalkan kucing tuh pulih.
Alhamdulilah, kucing tuh makin pulih sekarang..
insyaAllah aku akan menjaga dia sampai dia besar.

Ini lah rupa kucing itu...aku kasi nama dia PUTIH
walaupun tak berapa nak PUTIH . hehehe


Menemani aku di atas katil :) comel jer kan


Aksi nakal !! Putih :)


muka control posing depan camera. 
hahaha

so aku harap , segalanya akan berjalan dengan lancar .

untuk awak Amir, I promise, saya akan percaya pada diri saya
Thanks untuk always bersama saya . 
and to Shazleen , you are my true BesTie of the world :)


Thursday, 16 August 2012

Cuti Raya :)

Assalamuailaikum,

Hari ini last day bersama  Shazleen & Farid, my two bestie !
seminggu je berpisah, hehehe, tapi ye lah, hari-hari duk bersama
mana tak rindu, Shazleen je aku rindu, Farid tak
sekadar tinggal belakang rumah tuh, jerit pun boleh... hahaha
so Shera Idris teringin untuk berbuka bersama aku dan Shazleen
tapi , memandangkan aku just berbuka di rumah sahaja
aku pun ajak lah si Shera tuh sahur bersama di McDonald
indera Mahkota 8 , hehehe


konon nya dah janji pukul 3 dah bersiap, tapi shera nie
tidur mati, call 5 kali tak angkat-angkat
grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, geram nyaaa..
hahaha, lawak betol lah si shera nie. adesss xD


muka Leen excited nak bersahur ...hehe


ni sorang nie, muka baru bangun dari otp dan
terus mengisi perut makan McDonald
hahaha, comel :)


Bergambar apabila selesai bersahur ... (muka kenyang)


Leen sudah mula dibuai mimpi apabila perut sudah kenyang xD 
bahahahaha .. atototototot

p/s : sweet memory bersama :)


Sunday, 1 July 2012

Officially 20 Years Old .

Hye guys... hahaha.. 
today erine Officially 


tak ada apa yang special, 
hanya mampu bersyukur kepada Allah 
sebab diberi peluang untuk melihat dunia yang 
serba indah ini... selain tu erine rasa bersyukur 
sangat sebab, dalam usia erin ni, erin ada
PAPA & MAMA <3 yang sangat caring 
terhadap erine........so far kawan-kawan erin jugak
semua ok, sepanjang erin study kat kuantan nie

Rasa macam baru semalam je baru lepas amik SPM
haha, macam tak percaya umor dah meningkat 
dan sudah berangka " 2 " di hadapan 
wakakakakaka
tua dah kan.. huhuhuhu.... tahun depan dah 
nak habis study ,,... tak sabar nak kerja pulak nie
hehehehehehhe.. berangan je lebey aku nie ****

.....................................................................

Setakat ni . azam erine, biarlah erine
sorang je yang tahu ... hehe.. 
bak kata penyanyi no.1 Malaysia
" Biarlah Rahsia "
insya-Allah , harap tercapai suatu hari nanti :) 

Amin ! 




Wednesday, 27 June 2012

It Already New Sem :)

Hai, semua.. <3 lama betul erine tak update blog kan
rindu sebenarnya nak update blog.. tapi nak buat macam mana
tak ada masa .. dengan keadaan 
sekarang .. erine dah masuk sem baru, that is

SEM 3

tua dah kan.. huhuhu.. dah jadi
Opps ! yeaa ! aku dah tak tinggal dalam Village lagi dah
now aku tinggal dekat rumah sewa with my beloved BFF
hahaha, baru best,.. tak ada lah nak rushing balik
nak buat kerja pun tak senang :P

SENIOR !!

tak payah nak senior la sangat kan .. kuikuikui
hahaha.. gedik je bunyi.. 
btw.. sem ni jadual aku agak pack !
aku ambil sembilan subject sem nie
harap-harap dapat la clear paper
Insya-Allah (doa-doakan yer)
so far, sepanjang sem ni .. Alhamdulilah.. segalanya
berjalan dengan lancar.. BUT, masuk-masuk je kelas
terus dapat ASSIGNMENT !!!
best kan.. dah la semua nak submit dengan cepat..
haish.. macam-macam, sem ni banyak grouping, so
far, Alhamdulilah...group aku semua ok-ok :)
bekerjasama dan saling tolong menolong.. terutama
sahabat baik aku , siapa lagi kalau bukan 

NAZRUL SHAZLEEN :D

hehehehe, leen kau jangan kembang hidung pulak bila baca blog 
aku ni nanti.. hehehehehehe
so sekarang dah akhir bulan JUNE .... 
haish.. cepat nya masa.. 
macam air je aku rasa.. hahah 
dan tak lama lagi dah nak masuk bulan

JULAI

hehe, which is my Birthday ! harap-harap 
ada something special la kan !! heehheheeh
(tak payah nak berangan lah erine wei) 
huhuhuh

Baru ni aku dah lalui Quiz CSC 134 aku 
so far , markah just tengah-tengah jerk .. 
hope next Quiz aku boleh buat dengan lebih baik lagi.. 
Amin !!!
waaa.. kalau ikutkan banyak nya aku nak cerita.. 
tapi jari jemari aku ni dah tak larat nak menulis dah.. huhuhu
esok kena bangun awal.. kelas pagi meyh .. huhuh
nanti sambung lagi next time.. 
(bila lah tuh, dah la sekarang ni asyik tidur awal jer)
so . stop here :) 

see u next time :D


..................................................................................................

Saturday, 28 April 2012

It's Gonna Be Fine :)

Hyep :) smilee semua :) 


hehehehe, so semalam 
27hb April 2012
result untuk semester 2 aku telah keluar, 
alhamdulilah.... result aku biasa-biasa aja
tak ada lah sehebat DEKAN-DEKAN diluar sana
cukup untuk aku past subject 

Business Mathematics and Office Administration 1

tu pun dah syukur gila-gila dah ..... 
papepun , on my next semester 3, i will do my best
Insya-Allah

Btw, hari nie 28hb April 2012 dah...
sekejap jerk masa... lagi beberapa hari dah nak masuk 
bulan MEI !!!
tak sangka dah sebulan rupanya aku dah cuti sem ! 
so that's mean lagi tinggal Sebulan 2minggu lagi 
untuk buka semester.... 
macam tak sabar lah pulak nak buka semester
ya lah.. boleh jumpa kawan-kawan aku ! 
especially my best friend :) 


Nazrul Shazleen Nazri 

.......................................................................................

so, hopefully everything will gonna be ok
to start my new journey 
as student semester 3
aminnnnnnnn :)



Thursday, 26 April 2012

Result !! Tomorrow . . . . :O

Hyep guyz. . . :) 
malam ni aku sangat-sangat bosan, dan tak tahu
dah apa aku nak buat . . . so aku decide untuk tulis 
Blog Kesayangan aku nie
ye lah . . . daripada tak ada kerja kan..hehehe
bukan bermaksud aku malas nak cari sesuatu kerja
tapi it's all already done and complete.
kerja rumah, masak, everything lah
hehehhe.. macam tereer la pulak aku nie cakap
pasal rumahtangga kan.. hahaha
dah boleh bina rumahtangga nie
ngeeee~ (gurauan semata-mata)
so today, so far fikiran aku agak tidak tenang buat malam nie
nak taw kenapa ?? sebab ESOK

27hb April 2012, pada pukul 9.00 pagi
akan diUmumkan 
RESULT bagi semester 2, 2012 


seriously aku NERVOUS gile dah nie, 
makan tak kenyang, mandi pun dah tak basah ! hahaa
hebat tak ? dah macam orang angau pun ada !!
cepat nya keluar RESULT.... even kawan aku dekat Uitm tu pun ramai
kata, cuti pun tak sampai sebulan lagi.. dah result keluar
kasi gentar habis nih.. hahaha :D 
mana tak gentar, student portal Uitm pun
bukak-bukak jerk keluar dah terang-terang haaa



aku harap aku dapat keputusan yang baik lah esok
Insya-Allah
aminnnnnnnnnnnnnnnn

Wish Me The Best Of Luck

.....................................................................................


Thursday, 19 April 2012

Hai guyz, at last aku dah cuti sem
2 bulan kowt cuti sem nie bukan nye sekejap
lama tuh... so cuti sem aku nie mungkin just biasa-biasa sahaja
pasal aku nak buat part time tuh
im not sure yet, ya lah.. baik aku ambil masa aku nie 
duduk rumah and jaga mama lagi bagus :)
lagi pun ni yang aku nak kan 
fikir-fikir balik ada bagusnya jugak
so sekarang nie dah masuk dua minggu aku dah cuti sem
kerja harian aku,
bangun pagi, kemas umah......masak
macam-macam lah boleh buat
at least dapat jugak meringankan beban mama kan :)
so sepanjang cuti sem nie im gonna lose my weight 
yang telah bertambah-tambah nie
macam-macam nak buat...
harap-harap berkesan lah..
INSYA-ALLAH

Nie cerita lain pulak 
tak sangka pulak aku boleh bertemu kembali dengan 
kawan lama aku masa sekolah dekat Dungun haritu
dah semakin hensom dia ! tergoda lah pulak .. haha
tak da maknanye :P hihihi
BTW he is my friend not not just he, aku pun bertemu dengan 
Izwani yang comel ! kitaorang planning nak pergi 
melupuskan Lemak yang degil nie bila ada masa lapang
hehehehehehe
maybe plan kitaorang start next week, ya lah
daripada terperap je kat umah 
elok jugak kalau ade aktiviti sampingan kan
hahahahha, bunyi dah macam cikgu senaman la pulak aku nie

so , I hope my holidays will be fun . 

H.A.P.P.Y.H.O.L.I.D.A.Y.S

Thursday, 29 March 2012

Final Exam :)

Salam semua :)

lama rasanya tak update blog :) rindu nak menulis. 
kebetulan aku tak mengatuk pagi nie
so aku rasa macam nak tulis blog, ya lah , memandangkan dah lama tak buka and
tak ada update pun kan . huhuhu. so lately , macam-macam yang terjadi
dugaan, ceria, sedih, gembira
semua ada, haaa.. dah macam dalam astro lak kan
MACAM - MACAM ADA
ngeh ngeh ngeh 
ignore je lah kan, if dah lepas. tapi macam tu lah 
kalau dah nama MEMORY of course payah nak lupe
but the wat ! i gonna try to forgot it !
small matter punya lah :) hahahaha (dalam hati GERAM :p)
so sekarang nie aku tengah FINAL EXAM ! 
YEAHH ! nama macam best jerk bunyi kan
tapi !! ya Allah ! hanya Tuhan jer yang tahu !!
seksa woooo !! 
dah lah soalan macam nak kasi matii jer ! haha 
tapi aku dah cuba yang sebaik mungkin
insya-Allah dengan izin Allah, aku lulus . 
heheheehehehehheehe
so sekarang nie LIMA paper aku dah lepas, 
just tinggal MY LAST PAPER . (esok)
so harap, aku boleh buat yang terbaik lah 
aminnnnnnn

sekejap jerk masa berlalu , bila dah habis FINAL nanti dah cuti sem
then , mula sem balik dan aku dalam SEM 3
cepat je ! 
pejam - celik - pejam - celik 
fuhhhh !
dah sem 3 ! haiyaaa ~
subjek pun makin susah lorh !
hope impian aku tercapaii
insya-Allah 

Alhamdulilah ... mama dah makin sihat, cuma tidak seperti dulu
yang penting aku nak bersama mama
cuti sem pun dah dekat ! tambah-tambah lagi cuti sem nie
8 minggu bersamaan dengan 2 bulan !!
SERONOK !! haahha
boleh nak manja - manja dengan mama !! yeyeeyeyeyey !!
dalam seronok tuh , ade gak DEBARAN menanti 
ye lah ! mana tak nye ! 

RESULT 

IS 

WAITING !!

OMG !! harap - harap keputusan aku cemerlang .
aminnnnnn

p/s : hope i will success :) aminn 


Wednesday, 7 March 2012

Im Sorry

salam wbt , awak. 
saya nak mintak maaf sepanjang kita kawan 
saya ada luka kan hati awak dengan sengaja atau tak sengaja
saya tahu awak mesti terkejut dapat mesej dari saya
tapi tu lah sebenarnya . 
saya dah tak kuat untuk tanggung semua ini awak
saya harap awak faham
faham keadaan saya 

untuk awak 
SAYA MINTA MAAF BANYAK-BANYAK

tu je yang mampu saya ucapkan

TERIMA KASIH 
sebab pernah hadir dalam hidup saya

saya HARGAI sangat-sangat

saya DOAkan awak BAHAGIA
dan CAPAI IMPIAN awak

sekali lagi 
MAAF

P/s:  ikhlas dari erine untuk awak .

Monday, 5 March 2012

It Hurt When Someone Betrayed Us

it feel so hurt when someone that we love have betrayed us directly
something we never think that it can happen again
ALLAH, i am not strong to make it
it feel like i am sleep for a thousand days, years

hurm
payah kan nak cakap. 
aku betol - betol tak sangka semua ni jadi malam nie
its starts with laugh and end with sadness 
ntah la aku cuba untuk beri peluang dan memaafkan dia tapi
rasa macam dia berhak untuk rasa semua ni
sebab mungkin dengan cara ni , dia akan sedar yang perempuan
tak semua sama !
dan aku juga begitu . bukan mudah untuk dijinakkan
YA ! aku memang tak boleh nak baca hati dan perasaan orang
tapi aku tahu perangai orang IKHLAS dengan orang TAK IKHLAS
begitu juga dengan seorang yang PENIPU dan JUJUR
aku bukan lagi budak kecil yang sewenang-wenangnya ditipu hidup-hidup

" PENGALAMAN MENGAJAR ERTI HIDUP "

Allah itu maha Adil & Maha Berkuasa
dengan sekelip mata jer Allah nak tunjuk
dan dengan itu terserlah lah KEBENARAN
aku tidak mahu tuduh tanpa bukti sebab dengan itu akan nampak
kebodohan yang teramat kan ? guys 
so aku tak nak lah dikatakan seorang yang BODOH
ntah lah yang pasti MEMANG SAKIT HATI SANGAT-SANGAT !!

awk bagi saya,
ERTI PERSAHABATAN
adalah suci !! 
tolong lah faham erti persahabatan ! hargai persahabatan yang ada
bukan senang untuk tercipta sebuah persahabatan ini awk
PERSAHABATAN ini sama juga macam COUPLE
perlu ada JUJUR, SETIA & TAAT
itu yang penting !!

Ya Allah , kau kuatkanlah aku untuk harungi semua ni
aku dah tak larat dah nak tanggung semua ini
aminn

Friday, 2 March 2012

March already .

pejam celik , pejam celik 
dah masuk bulan MARCH . haish
cepatnya masa berlalu kan 
seriously aku dah lama tak update blog
kebelakangan nie aku amat BUSY yang teramat
ya Allah, teramat penat !!
sangat - sangat penat, tapi nak wat macam mana kan
dah nama STUDENT kena lah BERUSAHA sikit kan ??
pasal masalah tuh tak payah cakap ah 
memang always ada, tak normal lah kan if manusia tak ada 
MASALAH ?? right guyss ..
so, aku dah selesai dengan COMMON TEST aku, 
KUIZ aku, everything lah ... hope my carrymark ok lah 
....................aminnn..............

selesai-selesai jugak kan .. FINAL aku dah nak dekat


waaaaaaaaaaaaaaa !!!
macam-macam dah aku rasa nie
nak muntah pun ada !! nervous doe !! hurm
hope it's gonna be ok
<3 insyaAllah <3
final aku start 15 MARCH 2012
huh ! really nervous !!
tinggal lagi seminggu lebih jer lagii
Ya Allah !!


p/s: harap segala-galanya akan berjalan dengan lancar.. <3
...............................................................................................................






Wednesday, 15 February 2012

BeL 260 - Introduction Part 2

sambungan dari post aku sebelum nie !!

YES IM DONE !! 

so ni lah hasilnya ---> 

1.Obesity is becoming a serious problem among youth

Obesity among the young child has became a serious problem and new trend.  Obesity is a serious problem among youth because of the food that we taking.  It also can cause a health problem and the environment or mentally and physical factor.  Obesity in childhood places children and youth at risk for becoming obese as adults and associated poor health such as diabetes, cardiovascular disease, and some forms of cancer.  Prevention efforts must focus on reducing excess weight gain as children grow up.

2.Cell phones should be illegal for people to use when driving

Mobile phone use while driving is common, but dangerous.  Due to the number of accidents that are related to cell phone use while driving, some jurisdictions have made the use of a cell phone while driving illegal.  Others have enacted laws to ban handheld mobile phone use, but allow use a hand free device.  In some cases restrictions are only directed to minors or those who are newly qualified license holders.

3.Transportation in Malaysia could be improved by...

A shining example of a success story in economic transformation, Malaysia is a country that has sought and achieved economic development while maintaining it is traditional culture and values, and it has judiciously adapted the civil service to support its national objectives.

so camne guys ?? it's oke
hopefully oke lah 
ada lagi , tp tak larat nak menaip 
hehehehehehehehehehehe
*jangan marah :) 
PEACE YAWW !
pape pun , hope korang enjoy 
reading my post about 

ENGLISH






Monday, 13 February 2012

BeL 260 - Introduction Part 1

ok today i will talk about English !!! 
waaa ~ what a nightmare ~ 
im not so good in English, but i try my BEST !!
like my dear Friends say !!


hahahahahhaahha
(done speak English yang tak berapa English)

heheheehheehheheheh
so kena lah HAVE FUN with this subjek <3
kan kan kan kan 
tak lama lagi dah nak FINAL sekejap jerk rasa 
hari demi hari 
bulan demi bulan 
minit demi minit 
wakakakakakakakaka, 
kalau nak tulis pun tak habis kan :) heeee
so Lecturer Bel 260 aku bagi penekanan about 

HOW TO WRITE A BETTER ESSAY <3 


waa. cam interesting kan 
hihihhihihhihihihhihihihihihiih
tapi NOW dyer ajar for INTRODUCTION yang better

BUT !!

glup ~ otak aku dah la lembab ~ nak-nak time tuh 
dalam kelas yang TAK ADA airconD !!! 
!!!! PANAS !!!!
memang tak masuk lah kan apa yang miss ajar xD
hehehehehehhehe
keje aku main jerk !! bahahahah
ditemani oleh kawan aku iaitu 
SHAZLEEN & MARLIYANA 
***jangan marah ye MISS <3 
tapi homework miss TETAP SIAP <3 waduhhhhh
SAYA KAN BUDAK BAIK 
hehehehehehhhehehe

L.O.V.E.Y.O.U.M.I.S.S




1


Tuesday, 7 February 2012

Al- Fatihah :(

AL - FATIHAH 
:( ya ALlah aku ingat kan post kat fb dyer tuh hanya gurauan semata-mata
tapi semuanya hanya lah KENYATAAN :( 
Izam meninggal Pagi tadi
Dia Kemalangan
erm
ya Allah sebak nyer :( 
walaupun aku tak kenal dia, just kenal dia dalam FACEBOOK 
tapi dia terlalu baik 
dan selalu menceriakan aku dikala aku sedih, dengan status aku 
ayat yang tak pernah aku lupa adalah 

" SMILE ALWAYS "

tu lah ayat yang dia selalu bagitaw aku 
hurm, tak sangka perkenalan aku dan dia hanya sementara waktu
walau pun aku tak rapat mana dengan dia :( 

ini lah Insan yang pernah mencuit hati aku 
aku pernah cerita pasal dia dalam blog aku
hanya untuk buat SUPRISE untuk dia 


MOHD IKAN BILIS 


nama sebenar MOHD IZAM AZUAR 

sedap kan nama . 
macam orang nya yang sangat periang dan ceria selalu 
TAPI sekarang hanya tinggal kenangan 
kenangan seorang Teman Yang Baik <3

:( komen2 awk semua dah tak ada

segalanya sudah tiada :( 

yang ada hanya KENANGAN ~



..................................................................


p/s : saya doakan moga roh awk sentiasa tenteram  . dan ditempatkan dengan orang-orang yang beriman. Amin ~ Mungkin Allah lebih sayangkan awk. :( 




Sunday, 29 January 2012

Mama, baby janji baby akan selalu teman mama 
tak kira ,macam mana pun, baby akan selalu bersama mama
buat masa nie, semua keperluan baby dah tak penting
MAMA je PENTING bagi baby
kesihatan mama ,...
kalau mama sihat , kita boleh jalan-jalan macam dulu kan mama

"Ya Allah berikan lah aku kekuatan untuk tempuhi segala-galanya"

hari nie, mama aku masuk KUANTAN SPECIALIST, 
buat sementara nie aku tak tidur hostel, mungkin balik sekejap
lepas kuliah, hurm.. aku nak jaga mama
aku satu-satunya harapan mama
aku satu-satunya anak mama
aku janji aku akan jadi yang terbaik untuk mama
andai aku ada kuasa untuk sembuh kan mama ? 
andai aku ada kekuatan untuk mama ?
hurm.... tak ada orang yang tahu betapa 
berat nya apa yang aku lalui
MAMA , be STRONG, 
I LOVE YOU 
so much mama
u the only one i want

p/s : sigh :(

Saturday, 28 January 2012

Happy Birthday Kawan !


Happy Birthday ! 
aku ucap kan untuk 
AZEERA AZIZ & SUHAIMI BASIR
<3 <3 <3 <3 <3 <3
sayang korang bangat !!
hehehehehehehe

!! suprise !!
bukan senang taw nak merancang
huhuhuhhuhuhu
thanks to ROSDI & SHAZLEEN
sebab tolong plan aku untuk celebrate birthday dorang nie
huhuhhuhuhuhuhhuuhuhu
walaupun plan tidak sepenuhnya complete 
pape pun aku happy untuk dorang 


sesi potong kek !!
waaa ada buble lagii... macam edit la pulak gambar nie
huhuhu
suhaimi, apa tuh kat PIPI ??? huhuhu
suka kena kan awk !! hahahaha
mesti awk tak percaya kan saya buat semua nie
so lepas nie , awk kena happy selalu oke !!
umor awk dah meningkat !!! :p werkkk awk dah tua
hahahahahahahha
jangan jelousss saya muda !! dari awk :P 
hehehe 
guraw jerk :)


Love U both <3 
may ALLAH swt bless you both until death 
sayang korang ketat-ketat 
hehehehehehehehe
walaupun tudung aku jugak menjadi mangsa 
huhuhuhuhuhuhhuh
hajat just nak kena kan dorang dengan tepung
tapi disebabkan si AZEERA nie tak berapa sihat
dengan ROSDI lupa nak beli 
huhuhhu, pakai Isin kek pun jadi lah 
huhuhhuhhuuhuhuhuhuhhuhuuhhuuhhuhu


p/s : sweet memoriesss with you guyzz <3

Tuesday, 17 January 2012

Nobody is Perfect !

hurm ! 
NOBODY IS PERFECT !
kenapa selalu nyer manusia sering 
nak pertikaikan setiap ruang, setiap inci !!
sedangkan dia sendiri tidak tahu latar belakang insan tu !!
kenapa perlu megah dengan apa yang ada !!
sedangkan semua tuh hanya PINJAMAN semata-mata 
kalau ALLAH nak amik sekejap je kan !
sekelip mata ! 
dengan satu detik ! satu nafas ! satu petik !
SEMUA BOLEH JADI 
kalau ALLAH nak amik semua hak yang DIA telah pinjamkan 
kepada kalian !!
 SEKEJAP je !!



ye aku tahu aku tak macam kawan-kawan 
aku yang lain, !!!
aku GEMUK kan,... 
AKU TAK SEMPURNA 
macam korang 
yang CANTIK lagi KURUS lagi CUN
aku sedikit pun tak macam korang 
memang aku tak kisah , korang nak gurau-gurau
tapi korang tahu tak gurauan korang kadang-kadang 
guris hatii & perasaaan aku 
aku rase rendah diri sangat !
aku tahu aku tak SE-HOT anda-anda 
tapi tolong lah cuba faham akan perasaan kecil aku ni
MEMANG AKU SUKA MAKAN 
makan tuh boleh buat aku HILANG STRESS 
korang tahu ker saat aku
SEDIH ? PERLU SESEORANG UNTUK BERCERITA ?
tak tahu kan ? & TAK PERNAH NAK AMIK TAHU 
aku tak mintak pun semua tuh 
tapi aku perhatikan , kebanyakan semua hanya datang bila aku 
dalam SENANG ! dalam SUSAH ? ? ? 
ade ker nak TANYA ?? TAK ADA !!! :( 
 setiap perkataan korang , kadang 
buatkan air mata aku mengalir dengan lajuu !!
luaran memang nampak aku nie macam BRUTAL , tapi 
dalaman aku , sapa lah yang tahu 
sedangkan aku pun macam KORANG jugak 
punya HATI & PERASAAN 

GEMUK SANGAT KER AKU NIE ?? 
sampaikan korang hina aku macam tuh 
aku taw korang MEMANG PERFECT !! 
SEMUA orang korang nak JUDGE kan !!
huh !! ingat lah wahai kawan 
segalanya hanya PINJAMAN ! 
semata-mata 

p/s : aku hanya insan yang punyai perasaan :( 


Saturday, 14 January 2012

Day by Day . . .

salam Guyzz :) 
i smilling for you All 
just sometimes every smile make us hurt 
am i right guyzz . . . hurm 
hari demi hari kepala aku macam blank jerk
. . . hurm . . .
minggu nie amat stress, dengan asignment yang diberi 
oleh LECTURER aku, dengan date SUBMIT semua
dekat-dekat :( hasshhhh :( 
dengan TEST lagi 
hurm
THANKS to EN. SANI 
sebab memahami aku & group aku
memberi kelonggaran untuk hantar lambat sedikit
SYUKUR sangat-sangat
hanya TUHAN jerk yang tahu betapa
leganya aku !!
aku harap semua nie takkan JATUHKAN prestasi aku 
CHAIYOK !! 

...........................................................

awk , saya nak mintak maaf kalau saya menyusahkan awk
selama kita kenal , .. kenapa awk sekarang dah lain :( 
saya ada buat silap ker ? atau saya nie sudah BOSAN buat awk :(
MAAFKAN SAYA :(
awk .. penantian sebegini amat terseksa :( 
hurm 
saya tahu saya bukan sapa-sapa dihati awk 
tapi .. . . ..  :( 
erm ntah lah awk 
SAYA DOAKAN KEJAYAAN AWK 
DUNIA & AKHIRAT

.............................................................................

tak lama lagi dah nak cuti
Chinesee New Year lak 
so disini aku nak amik kesempatan untuk mengucapakan
kepada kawan2 aku yang berbangsa Cina
SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU CINA 
MAY GOD BLESS YOU ALL 
sekejap jer masa
pejam celik, pejam celik dah nak masuk bulan
FEBUARI

p/s : Semoga segalanya berjalan dengan LANCAR

Tuesday, 10 January 2012

Patah seribu . . .

walau kau tiada di sini
ku tetap ingat semua pesan mu
ku hidup seolah-olah kau masih ada
bisikan kata kepadaku
bilakah kau akan utuskan surat buatku
aku terus menunggu tibanya kata CINTAmu
patah seribu hatiku
bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi
biar pergimu tanpa relamu
namun hatiku tetap rasa
kejamnya kau meninggalkanku dengan nota-nota
cinta buat kita berdua bila kan ku bisa menerima ketiadaanmu
kan ku bakar semua hapuskan semua kenangan
patah seribu hatiku
bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi
sayangku mohon padamu
segera tinggalkanku
pergilah kau ke tempat yang kau tuju
pasti ada hikmah buatmu dan juga buat diriku
...................................................................................

Wednesday, 4 January 2012

Teringat kat awak :(

Hari demi hari, aku asyik teringat kan kau jerk 
hurm, perasaan sayang pun dah makin kuat !
tapi kau sedar tak akan perasaan aku nie ?? 
aku dah cuba untuk hilangkan perasaan 
SAYANG, CINTA, RINDU
dekat kau ! tapi . . .
semakin aku cuba 
semakin kuat pulak yang aku rasa 
hurm, . . . .
kadang2 lawak pulak aku rasa semua nie 
sebab aku sedar aku tak layak buat kau kan 
tak sangka , sepanjang kita kawan 
muncul semula perasaan SAYANG aku dekat kau !
hurm, . . . 
kau tahu tak , setiap deringan handphone aku berbunyi
aku sering teringatkan kau , 
bila aku tahu kau yang hantar mesej tuh kat aku , 
terukir senyuman di bibir aku ! betapa happy nyer aku
bila kau hantar mesej ! apatah lagi kau call .
tapi, aku takut ! perasaan takut begitu kuat untuk diri aku sekarang !
nth lah , payah aku nak jelas,. hanya YANG MAHA KUASA
saja yang mengetahui.
setelah, aku dikecewakan, aku dah payah 
untuk terima mana2 LELAKI . . .
tapi haishh KAU ?? 
KENAPA KAU ??
sejujurnya buat masa sekarang 
aku sunyi tanpa kau !
mungkin lawak kan, 
tapi tu lah hakikat nya 


Sumpah Bosan !

Hurm hari nie aku teramat BOSAN !! tahap meletup !!
tak taw lah kenapa !! 
sekarang aku kena focus betul2 !!
ada dua subject KILLER 
hurm !! hari2 balik penat
nak ulang kaji macam nak tak nak 
bosan - bosan - bosan
arhg, makin hari makin tak ada semangat aku !!
nak online facebook pun BOSAN !
hurm, hanya Allah jer tahu apa aku rasa sekarang !!
tension nyer !! hurm

.................................................................................

p/s : nak something yang happening !! hope ada nanti :(

Monday, 2 January 2012

New Year . 2012 .



sedar tak sedar, dah masuk tahun baru kan 
haish ntah la, bila orang tanya aku, 
" Apa AZAM aku tahun ni? "
hurm, tak taw, sebab rasanya menda yang sama 
hahahahahahahha
yelah, azam bukan main lagi, then last2 tak buat pun
hihihiihhiihhi
tapi yang pasti, aku ada matlamat aku sendiri 
yang ingin aku capai !!
bukan senang untuk capai sesuatu perkara
tanpa usaha semua tu hanya sia-sia !!
kan ? betol tak ? :)
so, mid-break aku dah habis !!
arhgg malas nyer nak balik KUANTAN !
nak duduk dengan MAMA !! <3
tapi apa boleh buat redha je lah ~
aku kne teruskan perjuangan aku !!
aku nak banggakan MAMA & PAPA
kesayangan aku <3
hehehehehehe :D

..............................................................................




!! Manga Cheese Cake !!
only just for you MAMA <3
Baru2 nie BIrthday MAMA <3
happy birthday MAMA <3
I love YOU so much !!
baby sayang MAMA sangat2 
mama cepat sembuh ye <3
i always be there for you

before that aku ada buat suprise kat MAMA
dah plan siap2 dah sebelum balik keje
tapi malang nyer MAMA nampak cahaya lilin !!
waaaa... tak jadi suprise aku 
huhuhuhuhhu
pape pun , i already make
My Lovely MAMA smile <3
at last !! 

..............................................................................

so, aku kini sudah berada di KUANTAN !
esok dah start kuliah 
haishhhh 
macam aku kata tadi ! REDHA je lah !!
harap2 aku boleh buat yang terbaik  !!
 ~ aminnn ~
just want to share some news !!
i think i already FALL IN LOVE with someone 
but, im not sure, that we can make it !!
so difficult to explain.
so far, we just friend ! but not just a friend !
it's kind like SPECIAL FRIEND <3
hehehehe, right now, seriously 
I REALLY MISS HIM :(
but what can i do 
selain dari sabar kan. . . ?
hurm, i hope HE WILL MISS ME TOO <3
hurm, but, i think ...arhgg, hard to say it !
hurmmmmmmmmmmmm :(

p/s : may I have a GREAT day soon <3 muahhh <3