My Lovely Followers

Thursday, 29 December 2011

Ikhlas untuk awk

Rindu awak !!!

Sayang awak !!!

untuk awk, kalau awk baca ni , awk janji tak kan gelak kay
sebabb saya taw , awk pasti gelak punye kan kan kan
. . . hahahaha . . . 
sepanjang perkenalan kita saya selesa berkawan dengan awk 
tapi tu lah, kadang2 saya rasa macam saya yang lebih2
tak taw lah kenapa saya rasa macam tuh
sebenarnya kan awk , saya tak pernah nak berhenti berharap
pun awk, saya harap awk tak kisah 
THANKS
kadang2 saya saja ja nak bebai dengan awk 
nak suruh awk pujuk 
hehehehehehehe
jangan marah naa
mungkin kita tak dapat nak luankan masa bersama lagi
tapi insya-Allah suatu hari nanti "AKAN"
betol tak awk . . . ? 
saya harap macam tu la kan 

SAYA SAYANG AWAK <3

Indahnya rasa bila dicintai 
Hidup ini terasa di syurga 
Tak sabar menunggu hari esok 
Umpama mawar yang sedang mekar 

Oh kasihku 
Cintailah diriku 
Sayangilah hatiku 
Sepenuh jiwamu 


Wednesday, 28 December 2011

Samsung Galaxy S2 !! I LOVE YOU


ok ! hari demi hari
aku duk menghadap kau jerk kan
bila lah aku boleh miliki kau !
seriously kau dah buat aku OBSESSSS
dengan KAU !!!
arhgggg . . . .

NAK MILIKI kau 
hurm
tapi bila ? ? ?
tak pa2. . . sabar itu separuh dari IMAN
insya-Allah suatu hari nanti aku boleh dapat kau 
mana taw, kot2 ade ORANG nk HADIAH kat aku ker
hahahahahahahahahaha
(tak payah nak berangan) 

NI LA SAMSUNG GALAXY S2

!! MY LOVER !!







P/s : i really want it <3

Sunday, 25 December 2011

SubhanaAllah !

Hurm hari nie aku jalan2 je lah 
kat dungun, yelah amik angin
sok dah nak keje dah kan
so KITE ENJOY :)
tapi... ya Allah pantai 
TELUK LIPAT yang indah dulu telah bertukar
wajah . . . hurm . . . gerun nyer
hebat nya kuasa Allah swt, 
dengan sekelip mata boleh jadi macam nie

" Ya Allah , KAU lindungi lah kediaman kami,
agar kami boleh tenang melihat ciptaanMU yang indah,
ampunkan lah dosa2 kami, sesungguhnya kami hamba yang hina"







Friday, 23 December 2011

Mid-term start!!

yeaaa !! so MY HOLIDAYS BEGIN <3
haha.. tak payah nak HOLIDAYS sangat lah kan
kalau dah lecturer dah bagi assignment kan
huhuhuhu
lagipun aku mungkin sempat rehat dua hari je kat
rumah, yelah aku kan dah ada 
PART-TIME JOB
syukur :) dapat lah tambah duit belanja aku nanti
heeeee.. btw 3hb JANUARY 2012 
baru start class 
opsss apa..??


HAHAHAHAHAHAHA
sekejap ke masa berlalu kan
dah nk masuk tahun depan
aku pun dah sem 2 sekarang
lagi 3 sem lagi untuk aku GRAD !!!
wahh tak sabar nyer !!!
pape pun wish me luck
for everything <3

HAPPY HOLIDAYS GUYZZZ

Try to be . . . Perfect


Orang selalu je nak yang sempurna
nak yang baik, 
nak yang cantik 
nak yang kurus
hurm
tapi aku .. bukan aku?? 
sebab aku sedar siapa diri aku
malah aku pun tidak SEMPURNA 
seperti di luar sana
tapi aku cuba untuk menjadi SEMPURNA 

perlukah ada SEMPURNA ?
adakah SEMPURNA itu boleh menjamin kebahagian ?
adakah SEMPURNA itu boleh di bawa mati ?
ataw adakah SEMPURNA itu wajib ?

banyak persoalan tentang SEMPURNA 
aku pun tercari2 tentang jawapan nya
hurm



Wednesday, 21 December 2011

Rindu awk lah !



Haish napa lah aku tertibe rindu kat kau yerk ??
Kau jampi aku erk. huhuhu. . . 
just jokingg**
Hurm, aku harap perkenalan kita akan kekal
Insya-Allah 
aku mohon agar Allah swt akan meredhai perkenalan kita
aku pun harap kau akan terima aku seadaNya
.........................................................

So ,  dua hari lagi untuk aku pulang
ke kampung kesayangan aku 
memang kepala sekarang syok la kan 
duk pikir pasal nak balik!!
Fuh ~ boleh lah aku rehat kan !! 
tapi tak FULL REST !! sebab aku keje 
cuti nie.. nasib baik keje pagi jer 
huhu , malam2 boleh lepak dengan MAMA <3
MAMA i miss you !! nak PELUK MAMA <3
hehehehehehehehehe
sayang MAMA <3
tunggu baby balik ye
nanti baby boleh jaga mama <3
sayang mama <3 

p/s : hati tak sabar nak balik !!! & seriously IMISSYOU <3

Monday, 19 December 2011

Something to share :



OK ! Macam mana aku boleh tertengok video nie ?? 
Hurm, from my friend.. yang menemani aku semalam
telah bagi video yang menarik ! 
for the first time , aku ingatkan dyer nak usik aku
the dyer cakap suruh buka
and ofcoz bukan satu usikan !
so !!!!!!!
buka2 jer ! yes of coz i LIKE it very MUCH
SO SWEET MEYHH !!

so guyzzzz, lets check thiss out <3


sweettt kann kann kannn 
so untuk insan bergelar LELAKI @ kaum ADAM 
hehehehe.. kagum kn dengan bakal suami DENA nie 
so nice sampaikan dyer boleh dapat idea yg soooooooo
GOODDDD ~!!!! nie 
jadi korang ?? ape cerita !! 
heeeeeeeee

Lastly, if DENA baca blog nie 
(kalau lah) 
ehem...ehem..ehemm
even kita tak kenal, dan just kenal dalam blog
(dapat blog kamu dari kawan)
saya disini sentiasa mendoakan kamu bahagia selalu
hingga ke nafas yang terakhir 
..............................................
HAPPY ENGAGEMENT
yaawwwwwwww :)

p/s :  "Bila lah aku boleh rasa semua ni" ~ insyaAllah 

Saturday, 17 December 2011

Sedih !


sedihnya bila aku cuba untuk terima seseorang
tapi tak dapat 
aku dah cuba ! maafkan aku ! ak memang tak boleh teruskan
semua nie... makin hari makin serabut 
macam2 bermain dekat fikiran aku
SUMPAH SERABUT 
memang tak dinafikan 
kau banyak bkorban untuk aku
tapi masalah nya kau tak cuba faham aku
kau tak faham apa yang aku alami selama ini
kau tak selami jiwa aku 
tapi tak pe 
aku tak salahkan kau
kau memang baik 
tapi aku rasa perhubungan nie tak kan sampai ke mana
BERAT sungguh untuk kau terima 
BERAT lagi aku yang menanggungnya
aku harap kau MAAF kan aku 
aku tak berniat untuk berbuat demikian 
andai aku dapat undurkan masa itu 
akan aku undur , tapi apa kan daya
AKU HANYA MANUSIA BIASA
maafkan aku
aku harap kau akan jumpa yang lebih baik dari aku
kau akan jumpa yang lebih sempurna dari aku
dan aku akan sentiasa mendoakan kau 
bahagia selalu disamping orang yang kau sayangi 
(sudah tentu bukan aku)
.................................

TERIMA KASIH 
atas kenangan kita selama ini

MAAFKAN AKU

............................................................

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisiku

Tuhan aku tahu banyak dosaku
Hanya ingat Kamu kala dukaku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya ‘tuk cintaku

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dariku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hujan bawa air mataku
Yang mengalir membasuh lukaku
Agar dia tahu ku tersiksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hanya mampu berserah
Moga cahaya tiba nanti

Tuesday, 13 December 2011

Perlukah kau kembali lagi dalam hidup aku ???

Ya Allah tolong aku 
Tabahkan aku dalam menempuhi segala dugaan
yang telah kau berikan
aku cuba sedaya upaya aku untuk melupakan kau !
tapi kenapa kau kembali lagi !
aku benci kau !
benci dengan perbuatan kau !
kenapa kau tak pernah nak hargai aku !
selama nie aku sayang kau dengan sepenuh hati aku !
tapi apa yang kau balas 
sayang yang aku curahkan
tapi sandiwara yang kau berikan 
kenapa !!!!
TOLONG JANGAN GANGGU AKU LAGI
aku dah ada kehidupan aku !
ya memang payah untuk aku lupakan kau !
tersangat payah ! 
tapi apa guna aku sia-sia kan hidup aku
kerana PUTUS CINTA dengan 
orang macam KAU !
orang yang tak pernah nak hargai aku !
YA !! aku akui , kadang-kadang
aku memang rindukan perhubungan kita macam dulu
gambar kau dan aku
aku masih lagi simpan !


indahkan saat-saat kita bersama dahulu
gambar kali pertama kita jumpa kn sayang...
saaat kau datang ke rumah aku
kau cakap aku lah segala2nya buat kau
tapi
KAU PENIPU !
...................................................
! kau tahu tak betapa perit aku selepas kejadian
yang terjadi ! tahu ke KAU !

tapi , bila teringat kembali setiap perbuatan kau !
setiap kecurangan kau !
AKU BENCI KAU !
KAU telah berjaya buatkan aku
BENCI PADA LELAKI !
bodoh kan aku ! selama ini aku percayakan kau !
tapi kau sebaliknya !
ya Allah , kau yang MAHA MENGETAHUI 
segala-galanya
sekelip mata , ALLAH telah tunjuk kan segala
kebenaran tentang KAU wahai JANTAN !
CINTA aku tak layak buat kau !
cukup untuk aku mengalirkan air mata demi 
CINTA yang dipersiakan oleh orang macam kau !
SENANG kan kau , sekarang kau cari aku lagi
untuk apa ! untuk sakiti aku ! 
tak payah la !!!!!
aku dah cukup matang ! dalam semua nie
dalam setiap sandiwara kau !
dalam setiap pujuk rayu kau !
CUKUP !!!!!
aku dah tak boleh terima kau lagi 

Tolong biarkan aku aman
dengan kehidupan aku sekarang !
kau tak layak buat aku !
dan aku tak layak buat kau !
kita memang tak ditakdirkan bersama 
dan sepastinya aku BERSYUKUR 
yang MAHA ESA telah tunjukkan
siapa kau sebernanya pada aku awal2 
agar aku tak terpedaya dengan kau !
SUMPAH AKU BENCI KAU!

P/S: JANGAN GANGGU AKU LAGI ! JANGAN GANGGU HIDUP AKU !

Monday, 12 December 2011

Mohd Ikan Bilis !

Haa mesti korang tertanya-tanya 
why ?? 
tajuk aku nama
MOHD IKAN BILIS
hahahahahaha
sebenarnya dia adalah kawan muka buku aku !
dia dah lama dalam friend LIST aku 
dan he have been so nice to me
dyer punye STATUS ! ramai yang LIKE !!
JELOUSSSS seyhh .. heehhe
(gurau jer)


this is HIM !!
hehe.. rajin nyer awk baca buku !!
hahahahha.
sempat lagi kan awk post 
btw aku xpernah jumpa pun dyer :) 
like i said just now
he have been nice with me 
dia nie asal ALOR SETAR, KEDAH :)
hehehehhehehehe
so sweet *nthpapelakakunie
lalalalaalalalallalalalalala
dyer nie sama umur ngn aku !
hehe.... korang jangan lak fikir bukan2 pasal aku dengan dia
me & he just FRIEND
nth rasa mcam nk tulis pasal dyer
*awkjanganmarahtaw :P


hehehe.. ni gambar yang aku suka bangat seyyhhh
hehehehehehehe
so cute ! 
btw, this is the way i thank to you
sebab bagi lagu yang best ,even lagu tu
tak pernah dengar, saya dah suka dengar nya 
thanksss kawan !
soo appreciate it <3

saya tak kan lupa tajuk lagu yang pernah awk bagi :

1- Hujan-Kotak Hati
2- Hujan-Aku Yang Asing
3- Jason Myrazzz-Lucky
4-Astakona

p/s: byak lagi tp dah lupa la heheheh :P
(sowieee)



heheh.. nie lagi satu gambar dia ! awak sory taw saya curi gambar awk
saja nak buat suprise !
hehehehhe
so nama sebenar ! MAMAT KEDAH nie 
hehehehehehhehehehe
jeng~jeng~jeng
MOHAMAD IZAM AZUAR
what a nice name :)
thanks to you again make me smile :)
semoga persahabatan kita kekal !
~ aminnnnnnnn ~

p/s : so nie suprise untuk awk :) harap awk senyum selalu jugak :) hehehehehehehehe

Sunday, 11 December 2011

Good news !!

'

Haa.. tak lama lagi dah nak cuti 
MID - TERM !!
rasa macam baru jer start kelas
dah nak cuti ~ 
pape pun 
*aku suka bangat sihhhhhh
yelah mana tak suka kan ! 
C.U.T.I.
boleh balik tengok mama !
and the GOOD NEWS is 
i get a PART TIME JOB !
~ alhamdulillah ~
ye lah sem lepas, just duduk rumah jer
tapi tak pe ley jugak tengok mama
tp tu lah INCOME tak masuk ...
thanks ALLAH SWT sebab 
bukak kan pintu REZEKI kat aku untuk
cuti mid - term nie
sekurang - kurang nya boleh juga buat 
duit belanja kat KOLEJ nanti kan :)
............................................................


Tuesday, 6 December 2011

Mama ! I always pray for you


MAMA !
MAMA segalanya buat baby, 
tak ada siapa-siapa yang boleh ganti MAMA 
di sudut hati baby !
MAMA pengubat LUKA baby
MAMA pembuat senyuman baby kembali ceria
MAMA je yang hanya mampu buatkan mata bby kembali bersinar
MAMA tolong kuatkan semangat MAMA 
baby masih perlukan MAMA
maafkan baby andai selama nie baby bukan anak yang baik
tapi baby tahu baby dah cuba untuk menjadi yang terbaik
MAMA baby lemah tanpa MAMA
baby tak da sapa2 selain MAMA
MAMA hanya MAMA yang selalu berada
bersama baby sewaktu baby lemah
jadi MAMA janji jangan PERGI,..
baby tak bersedia lagi

YA ALLAH
TOLONG LAH DENGAR 
DOA AKU !
AKU XNAK HARTA BENDA
AKU XNAK KEMEWAHAN
AKU XNAK KECANTIKAN

YA ALLAH
CUKUP SEKADAR KAU BERIKAN
KESIHATAN KEPADA MAMA
AKU YANG TERCINTA
CUKUP , CUKUP, DAN TERAMAT CUKUP
AKU TAK NAK HIDUP TANPA MAMA
AKU SAYANG MAMA

YA ALLAH
AMPUNKAN DOSA-DOSA AKU
AMPUNKAN DOSA MAMA AKU

...........................................................

MAMA  cepat lah sihat , kuatkan semangat MAMA
baby tahu mama BOLEH ! kan MAMA sayang
MAMA baby janji baby akan selalu jaga MAMA
walaupun baby tengah berjuang sekarang nie
tapi baby tetap akan balik tiap-tiap minggu
baby tak nak MAMA sunyi
macam mama bagitau baby dalam mesej
MAMA , hanya ALLAH je yang tahu yang baby sedih sangat
baby sedih , kenapa MAMA yang sakit !
kenapa bukan baby !
kenapa bukan baby !
kenapa bukan baby !
:(

MAMA ,   baby sebak MAMA 
tak mampu untuk luahkan kat sapa2
dengan nie jer yang mampu baby luahkan
MAMA baby sayang MAMA
SAYANG SANGAT-SANGAT 
BUAT SELAMANYA 
tanpa MAMA siapa lah baby !
tanpa MAMA baby xkan terdidik dengan sebaik ini
tanpa MAMA baby lemah 
MAMA, baby tak kuat 
baby tak kuat MAA.. xkuat 

YA ALLAH tolong lah KUATKAN 
JIWA & RAGA AKU !
TOLONG YA ALLAH 

.........................................................
....................


p/s : MAMA cepat lah sembuh :'(

Friday, 25 November 2011

Aku sentiasa bersamaMu kawan !


Friends you will always in my HEART 
sampai bila - bila aku akan selalu sayang kau 
apa tah lagi kau sekarang sudah bergelar
SAHABAT AKU 
kita sama - sama akan bersama
tidak kira susah atau senang
aku harap kita dapat lalui semua tu
hanya AJAL MAUT dari
ALLAH SWT
sahaja yang mampu memisahkan kita

erti PERSAHABATAN
erti KASIH SAYANG
erti KESETIAAN

semua nya telah termaktub dalam
kamus kita sepanjang kita berkawan
andai aku ada terkasar bahasa
terguris hati kau
MAAFkan aku... sememangnya aku tak sedar
dan tak sengaja.. andai aku dapat undur kan 
waktu itu.. alangkah indah nya
andai aku tidak berbuat demikian
tidak menyakiti hati kau walau 
setitik nokhtah HITAM
tp apa kan daya aku hanya 
insan biasa
insan yang tidak lari dari kesilapan
aku harao kau akan selalu 
meMAAFkan ku
.........................................................

aku pun terkejut saat kau bagitau yang kau
ada sakit
" BUAH PINGAN dan bakal menghidap PARU - PARU berair "
kau pinta untuk aku mengrahsiakan semua ini
tapi dalam hati aku nak jer aku menjerit
agar ade insan bergelar MANUSIA
dapat membantu kau
sememangnya semasa kau bgtau kat aku tu
riak wajah aku macam biasa 
tapi HATI aku
hanya ALLAH SWT sahaja yang tahu
aku sedikit pun tak sangka yang kau 
ada penyakit tu
selama nie kau berkawan dengan aku
langsung kau tak inform kat aku
walhal saat tu kau tengah sakit
aku je yang bodoh.. tak pandai amik hati
dan tak faham saat - saat kau BADMOOD
saat itu lah kau memerlukan aku
aku betul2 menyesal
kerana saat kau
 memerlukan aku, aku tiada disamping kau

.........................................

SAHABAT aku harap sewaktu kau baca BLOG 
aku ini.. kau akan sering meMAAFkan aku
kerana seperti yang aku bagitaw tadi
AKU HANYA INSAN BIASA
yang pasti aku sayang akan
PERSAHABATAN 
ini sampai bila-bila
kau jangan tinggalkan aku kesorangan ye
aku sunyi tanpa kau
sewaktu aku sedih kau lah mengubatnya
sewaktu aku gembira kau lah penyeri nya
aku harap kau pun HARGAI persahabatan nie

yang pasti aku akan sering mendoakan
agar kau 
SIHAT SEJAHTERA
dan harap - harap
penyakit kau sembuh
amin ~

AKU SAYANG KAU SAMPAI BILA2
KAU SAHABAT SEJATI 
SEHINGGA NAFAS TERAKHIR AKU

AKU AKAN SELALU BERSAMA KAU
TAK KIRA HUJAN PANAS
SIANG MALAM
SUSAH SENANG

INGAT TU WAHAI SAHABAT KU <3 !!!

p/s : jangan tinggalkan aku . . . TOLONG TABAHKAN hati mu, jangan degil BILA DOC suruh makan ubat nanti. aku sayang kau <3 aku tak kan mentionkan nama kau . sebab aku sayang kau. aku tak kan mengkianati persahabatan nie. aku telah berjanji. tapi apa kan daya. hanya dengan cara nie. aku dapat luahkan segalanya
MAAFKAN AKU :(

p/s : kepada kawan2 aku yang lain, hargai sahabat sejati kita. jangan sesekali mengkianati erti PERSAHABATAN korang bersama2 teman sejati korang. hargai beliau sebaik mungkin.
thanks, im sorry :(

Wednesday, 23 November 2011

Class Begin

At LAST CLASS BEGIN !


so aku akan mula kan dengan AZAM yang baru :)
hahaha.. " pah ceroh azam baru " huhuhuuhu
pape pun aku harap korang semua 
doakan aku yang TERBAIK :)
aminnn ~ ~ ~ 
so SEM nie aku nak tingkat kan lagi prestasi aku !!
harap - harap impian aku tercapai 
INSYA-ALLAH 
lagi TERBAIK ! 
sem nie aku ada subject 
BISNES 
fuhh.. memang kena FOCUS betul - betul
tak leh dah nak main - main 
macam dulu
HAHAHAHAHAHHAHAHA
kata nak YANG TERBAIK :)
hehehehheehehhehehe
ok lah kan 

...........................................................

hahaha 
SEM nie aku dapat bawak my 
BABY 


nie la BABY yang aku maksudkan tu
hahahahaha
mesti korang fikir bukan - bukan nie
kan kan kan
hehehe 
tujuan BABY nie ada disamping aku !
adalah untuk memudahkan perjalanan aku :)
kikkikikikikikikikiki
bukan apa.. senang sikit nak ulang - alik kolej 
tak payah tunggu bas lagi :)
nak2 kalau bangun lambat ! haha
xpayah risau pasal trasport
hehehe.. yang pasti 
AKU TAK PERNAH BANGUN LAMBAT KAY !
heeeee :p
so yang join aku 
of course la SAHABAT BAIK AKU <3
iaitu

1 - SHAZLEEN
2 - ERA AZIZ 

hehehehhehehehehehhehehehhe
LOVE THEM DAMN MUCH !

p/s : mama pesan , " BABY kena belajar rajin - rajin , kalau tak .. mama dah tak kasi dah bawak BABY (kereta) hahahaha.. ==" kena DEKAN !! la aku kali nie. INSYA- ALLAH <3 
guyzz doakan aku :)


OMG ! TWILIGHT 4 
BREAKING DAWN
sudah mau keluar
di pawagam 
24 NOVEMBER 2011
waaaaaaaaaaaaaa.....
im fanatic with this MOVIE DAMN MUCH
hehe.. aku dah tempah tiket dah untuk tengok movie nie
perhhhhhhhhhh

Tarikh : 24 November 2011
Masa : 6.40 p.m
Tempat : Berjaya MegaMall

hahahahahah
tak SABAR !!!!!!!!!!
ERWARD , BELLA , JACOB
! can't wait to watch you
muah muah muah muah


p/s : esok lepas class confirm straight to BERJAYA MEGAMALL <3 
heheheh .. PEACE :)

Thursday, 17 November 2011

Hello Kuantan :)

Akhirnya sampai KUANTAN 
negeri PAHANG DARUL MAKMUR
haha.. aku datang dengan FARID SHAIFUDDIN
dengan wira kesayangan dia !
~~~~~~~~~~
masa dalam perjalanan
haishh FARID ! bawak kereta tu leklok !
sikit ! jangan duk gelabah nak masuk GEAR !
kah kah kah kah kah
sampai kan nak masuk GEAR 5 
kau gi masuk GEAR 3 tu pe kes
hehe.. lawak
sakit perut aku gelak 
hehehehehe
taw la kau tak sabar jumpa
" BINI KESAYANGAN "
hehe.. wekkkkkk
~~~~~~~~~~~~~~~
Syok ! GILER ! shopping 
dengan FARID & SHAZLEEN
( pasangan bahagia )
haishhh.. bila pulak aku nie ==" 
huhuh 
memang BEST ! sampai kan boleh 
dikatakan TAWAF ECM 
MEGA !
semua lah ! .. . gara - gara
siap awal DAFTAR SEM 
huhuhuhu
pape pun memang ENJOY !

aiiiiiiiiii FARID xkan nak gelabah sekali
lagi kowt ! hehehehehehe

p/s : hanya AKU , SHAZLEEN & FARID 
sahaja taw
hahahaha.. xsanggup nak tulis
nanti kan jadi lain lak. . . haha.. kan FARID :p
~~~~~~~~~~~~~~~
KELUAR & KELUAR & KELUAR 
lagi & lagi & lagi
hahahahahahahahaha
this time FARID ngan LEEN spend time
berasingan dengan aku 
SAMPAI hati korang erk :(
hehe. tak ada lah aku gurau jer
ak faham lah 
sementara tu.,
ak spend time dengan ..................
haha.. dengan sapa lagi kalau bukan
SUHAIMI BASIR 
tapi just tengok wayang jer
cerita 
" IMMORTALS "
memang sakit perut aku !
arhggg macam - macam datang 
dengan nak muntah nyer , dengan gerun nyer
semua campur !
hahaha.
hadoii.. macam tengok cerita
" FINAL DESTINATION " 
la pulak kan .. nak gerun - gerun nie
hahhahahhahahahahahaha
ok lepas segalanya selesai
FARID ngan LEEN pun selesai
kitaorang lepak TELOK CEMPEDAK
haha... memang keje giler kan.. tapi masa tu FARID 
tak ikut.. sebab ada hal sikit
yang pasti rasa tenang jer 
dengan keadaan BINTANG , BULAN !
ntah payah untuk aku terangkan dengan kata-kata
hanya yang lalui semua tu mungkin akan faham perasaan aku nie
tak sia-sia pergi lepak situ
....................................................................
THANKS to YOU
SUHAIMI BASIR
sebab tercapai jugak saya nak bawak 
kereta PERSONA awak tu
huhuhuhuhu
( buat-buat berani jer bawak tu )
hahahaha 

The CONCLUSION is aku happy sangat-sangat
malam nie lepak -lepak, shoping, semua lah


THANKS !

Tuesday, 15 November 2011

Menghitung Hari . . . " KUANTAN "

soo GUYZZ...
aku skg menghitung hari untuk balik ke 
KUANTAN
hmm.. rasa cam sekejap lak 
cuti sem aku nie
sepanjang cuti sem nie
macam - macam dah aku lalui
hahaha apa lah aku mengarut nie
tapi yang pasti
" BUANG YANG KERUH
AMBIL YANG JERNIH "
yang pasti pada sem yang BARU nie
aku nak buka BUKU BARU..
harap-harap IMPIAN aku 
tercapai

Sahabat ku ! Tunggu kepulangan ku !


* SHAZLEEN *



time kat library ! duk snap - snap picture . . .
hehe.. 


time hang nak balik PERLIS !
aku teriak ! tapi sorok je lah muka aku nie
hehehehe .. jangan duk suka naa.. bila hang baca 
BLOG ak nie



hehehe.. kalau hang tengok gambar nie..
mesti hang gelak naa..
dan mesti hang cakap " lawak "
hehe.. tapi pada aku..
kau mempunyai senyuman yang cantik ! + Manis
kalau tak Xkan lak FARID SHAIFUDDIN
berkenan & JATUH CINTA ngan hang kan
hehe.. pape pun kau BFF aku sampai mati
aku harap persahabatan nie xkan terputus hingga Ajal
memisahkan kita .
SAYANG HANG KETAT - KETAT

* AZEERA AZIZ *



nie la.. adik aku yang rajin lagi CUTE !



hehe. comel nyer ! adik sapa la nie !
hehe.. kagum ngn era yang pandai pakai tudung
macam - macam jenis
THANKS to YOU 
my LITTLE SIS yang ajar kan 
kak erine kai tudung belit - belit 
hahahahah 
muahh muahhhh muahhhhhh



amboii nak kasi kak erine gula - gula
" KISS ME " ka .. hehe.. ke nak
kak erine KISS era
hihihi :p
pape  pun sayang kamu !

Aku RINDU kamuu semua !


Haishh.. tak sabar lak rasa nya bila teringat
kembali saat-saat aku ngn
korang semua
hahahahahahah
gelak tawa ! suka duka !
SEMUA ADA

dan tak LUPA buat BFF aku yg aku kenali
dari MUKA BUKU ! iaitu

* SUHAIMI BASIR *


( no picture available )


hehe . . . jangan jeloz ! ye lah asal kua jer mana ade
awk kasi saya amik gambar awk kan
hahahha
padahal tak sempat + tak ingat
hihhhih
tunggu lah kepulangan PANDA kesayangan awk nie erk
hahahahha.. siap lah awk...
tp kan awk.. sy tak leh sahut cabaran awk !!
SEDIH NYER !
tp saya tetap BFF awk kn...
hehehehe..

.........................................

Totally tak SABAR
nak jumpa 
KORANG !


~ muahhhhh muahhhh muahhhhh ~

Monday, 7 November 2011

Selamat Hari Raya !! Aidiladha !!

Hai .. my Lover Friends 
just want to say 

SELAMAT HARI RAYA 
AIDILADHA 

haha.. so sempana Hari Raya Korban nie
aku tak buat pape pun
just macam biasa
stay at home dan buat rutin harian aku
hehehe

BTW thanks to mr.F sebab invite aku pergi
majlis Tahlil and kenalkan aku dekat Parent dia
at least aku ada jugak aktiviti kan
BUT masa dalam perjalanan tu
haha... kalau teringatkan kembali
rase GERUN + KELAKAR
..HEHE.. 
mesti korang tertanya-tanya kan
tak de lah.. kitaorang hampir accident
sampai kan tayar kereta aku berbunyi
then masa OTW balik.. sempat ag tengok tempat kejadian
FUHH ! ade bekas tayar beb !!
THANKS GOD ! U STILL LOVE US !!

yang pasti aku tak kan bawak laju lagi sebab kena 
marah dah dengan mr.F haha...
pucat muka awk erk.. ! hee :p
jgn marah taw law awk sedang baca BLOG nie
hehehe

.....................................................

pape pun ak ENJOY 
&
Thank YOU so MUCH !!

Friday, 28 October 2011

Im Sorry :(

Im Sorry 

P.L.E.A.S.E


I dont mean to do this to you
you are my perfect friend


I dont want to be ALONE anymore
i just need my 
B.E.S.T.F.R.I.E.N.D
back to my arm
like the way you just do before
just need you now.
I hurt so many people feeling out there
I dont mean it
Just I cannot go with it
Im really sorry
so sorry
Hope you can 
.F.O.R.G.I.V.E.
ME
.....................................




Monday, 10 October 2011

Salahkah Aku ?

Hurm.. kadang-kadang orang selalu 
salah faham apa yang kita cakap
apa yang kita buat
apa yang kita bergurau
kenapa erk..?
sedangkan kita sedikit pun tak ada niat
untuk berbuat demikian..

Maafkan aku
aku terpaksa buat macam nie
" it better like this than never "

" Lonely "
ya.. sunyi..
sememangnya aku sunyi..
tp aku tak bermaksud nk rampas hak 
orang.. aku masih berperasaan
aku terpaksa BUANG 
kamu dalam hidup aku !
DEMI kebaikan SEMUA 

p/s : Maafkan Aku :(

Friday, 30 September 2011

Jenis - Jenis Lelaki

Guyzz sila baca nii ... Hurm macam - macam ada tentang Lelaki ! haish.. hhuhuhu... Jom Ketahui :)








Sukar untuk mengenali hati budi seseorang namun kamu mungkin boleh meramal sifat atau perangai seseorang menerusi perlakuan hariannya. Ruangan kali ini memberi peluang kepada pembaca untuk menilai dan memahami ciri-ciri lelaki tertentu sekadar untuk panduan agar kamu lebih memahami kehendak dan kemahuan insan yang bergelar lelaki. Mungkin ada yang sedang memerhati rentak lelaki idamannya dalam diam... ha, kaedah ini mungkin boleh membantu kamu menilainya!


LELAKI TAKUT KOMITMEN 

Personaliti:
Bukan tiada teman istimewa, ada kalanya hubungan yang terjalin antara dia dan teman istimewanya bertahun-tahun lamanya! Namun keinginan untuk membina sebarang ikatan rasmi tidak pernah wujud dalam dirinya. Karier dan kehidupan sosialnya sering menjadi keutamaan dalam hidup. Tidak hairanlah sekiranya individu yang tergolong dalam kategori ini memiliki ramai teman.

Kesimpulannya:
Sekiranya dia mempamerkan antara sikap begitu, dia dikatakan seorang yang tak boleh dipercayai sangat apa yang diucapkan pada kamu. Mungkin hari ini dia melafazkan kata suka pada mu tapi beberapa minggu kemudian, dia seolah-olah tak mengenali kamu selama ini! Dalam erti kata yang sebenarnya, dia masih belum bersedia untuk menjalinkan komitmen dengan mana-mana gadis buat masa itu.


LELAKI RASIONAL 

Personaliti:
Keperibadian mereka tergambar menerusi penampilan luarannya. Semangat yang tinggi dan komited terhadap kerja memperlihatkan sikap rajin mereka itu. Ramai yang beranggapan lelaki dalam kategori ini berpewatakan serius dan sukar untuk diajak bergurau kerana sikap tekun yang wujud dalam dirinya itu. Selain itu mereka suka memendam perasaan dan kerana sikapnya itu kadangkala dia berubah menjadi seorang yang agak pemarah.

Kesimpulannya:
Biarpun kelihatan seakan dibebani dengan pelbagai tugasan namun lelaki yang tergolong dalam kategori ini sentiasa bersemangat dan gigih berusaha demi mencapai kejayaan. Pemikiran rasional menjadikan mereka individu yang positif. Percayalah, lelaki rasional ini boleh diharap dan bersedia melaksanakan tanggungjawab mereka itu tanpa sebarang halangan. Keluarga adalah segala-galanya bagi mereka ini.


LELAKI KONSERVATIF 

Personaliti:
Pemikiran dan perwatakannya konservatif memperlihatkan dirinya serba sederhana. Sikapnya yang gemar memerintah dan sentiasa berfikir bahawa seorang lelaki perlu dihormati dan disanjung memperlihatkan sifat egonya yang agak tinggi. Dari sudut positif yang ada pada diri individu yang tergolong dalam kategori lelaki konservatif ini, mereka bijak mengatur perbelanjaannya.

Kesimpulannya:
Berfikiran matang dan bersedia memikul tanggungjawab menjadikan diri mereka mampu bertindak sebagai pemimpin dan ketua. Bagi lelaki konservatif ini, mereka sering mencari pasangan yang mampu memberikan ketenangan dalam hidupnya.


LELAKI HIPOKRIT 

Personaliti:
Ego dan gemar mementingkan diri sendiri adalah sifat utama yang ada dalam diri mereka. Berlakon dan gemar berpura-pura menjadi mainan rasmi dalam hidupnya. Mereka juga gemar mengambil kesempatan atau menindas orang lain demi untuk kepentingan dirinya sendiri. Awas!

Kesimpulannya:
Sememangnya lelaki sebegini harus dijauhi. Sikap hipokrit dan gemar berpura-pura membuktikan bahawa dia juga seorang penipu! Jangan mudah terpengaruh dengan rupa paras dan kemewahan yang dimiliki!


LELAKI ANTI PEREMPUAN 

Personaliti:
Sering memberi kritikan terhadap golongan wanita dan beranggapan wanita sering menyusahkan dan membebankan mereka! Sikap tidak gemarkan kanak-kanak juga boleh dilihat dengan jelas dalam diri mereka. Sebaliknya mereka gemar menghabiskan masa dengan mengumpul sesuatu benda sebagai koleksi peribadi.

Kesimpulannya:
Jangan salah tafsir terhadap individu yang sedemikian. Hakikatnya mereka juga mempunyai teman istimewanya sendiri, namun di sebalik sikapnya itu tersembunyi suatu perkara yang sukar untuk dijangka. Mereka mempergunakan wanita untuk kepentingannya sendiri! AWAS dengan lelaki sebegini kerana mangsa mereka adalah wanita yang mampu menuruti segala kehendaknya.


LELAKI PLAYBOY 

Personaliti:
Sentiasa berpenampilan menarik dan peka terhadap perkembangan dunia fesyen semasa. Secara tidak langsung mereka bijak mengguna kelebihan yang mereka miliki itu untuk memenangi hati individu yang mereka suka. Karisma yang ada dalam diri menjadikan mereka sering mendapat perhatian! Bukan itu sahaja, malah mereka memang bersifat romantis dan mulut ‘manis'.

Kesimpulannya:
Menyentuh soal komitmen, itu adalah isu yang paling digeruni oleh individu dari golongan ini. Sebaliknya mereka lebih gemar berseronok dan mendampingi ramai wanita dalam satu masa kerana bagi diri mereka ia adalah satu kelebihan istimewa yang ada dalam dirinya.


LELAKI BERWAWASAN 

Personaliti:
Biarpun dia seorang yang pendiam namun individu di sekelilingnya mudah tertarik dengan sikap itu. Lelaki sebegini sering melahirkan idea yang rasional dan logik. Fokus utama dalam hidupnya adalah kerjaya dan ada kalanya ada yang beranggapan lelaki sebegini terlalu mementingkan kerja dari yang lain. Dia juga pentingkan kesempurnaan termasuk dalam memilih pasangan hidup. Kebanyakan mereka juga tidak suka terikat dengan komitmen terlalu awal.

Kesimpulannya:
Wajar kamu cuba menghampiri individu sebegini. Sikapnya yang berwawasan dan berfikiran jauh ternyata mampu menjamin masa hadapan. Pasangan yang paling sesuai untuk individu sebegini adalah wanita yang bijak berdikari kerana kesibukannya memaksa pasangannya untuk berdiri di atas kaki sendiri, namun ini tidaklah bermaksud dia akan melupakan terus tanggungjawabnya sebagai seorang lelaki.




Tuesday, 27 September 2011

Do Not Disturb !!!


I really HATE ! when 
people disturb my personal life !
such a DAMN ! person 
you are !

My Life is All Up to me !
so what ! even my mom do not
care what I want to do 
as long, I CAN takecare of 
MYSELF !
even 

1- WHO I WANT TO FALL IN LOVE
2- WHO I WANT TO BE 
3- WHO I WANT TO GO OUT WITH
4- WHAT I WANT TO DO
5- WHO I WANT TO FRIEND WITH 

WHO DO YOU 
THINK YOU ARE ?

You want to judge me the way who I am !
Its All Up to me !
You Such a Damn Person 
I haven Know !
Damn !


p/s : please to HeLL with your FUCKING behavior!